Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Κόκορας κρασάτος

1 κόκορας 1 1/2 κιλό (σε 6 μερίδες)
6 λωρίδες μπέικον
750 cl κόκκινο κρασί
3 κ.σ λάδι
3 κ.σ ξύδι
και 3 κ.σ μπράντυ
1 κρεμμύδι τρυπημένο με 3 γαρύφαλλα
2 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι


Αφαιρούμε την επιδερμίδα του κόκορα και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για μια ώρα.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τοποθετούμε σε πήλινο δοχείο το κρασί το κρεμμύδι το σκόρδο την δάφνη και τον κόκορα και τ'αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη τυλίγουμε κάθε κομμάτι του κόκορα με μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Σε κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κομμάτια για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το μπράντυ, το ανάβουμε με σπίρτο και μόλις σβήσουν οι φλόγες προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας, θυμάρι ρίγανη αλάτι πιπέρι.
Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες βραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: