Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Κερκυραική παστιτσάδα

1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 5
2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι αρετσίνοτο κρασί
600 γραμ. ψιλοκομμένο τοματάκι
1 1/2 κ.σ. τοματοπελτέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
αλατοπίπερο, 2-3 γαρύφαλλα
τριμμένη κεφαλογραβιέρα


Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε με πιπέρι και παραγεμίζουμε το κρέας με το μείγμα.
Αλατίζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρασί, τη φρέσκια τομάτα, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα, τον τοματοπελτέ, 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα μακαρόνια. Αφαιρούμε το κρέας απο την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με λίγη σάλτσα. Μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε, τα σερβίρουμε σε άλλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: