Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Κρέπες (νηστίσιμες)

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό (ίσως 2 ½)
  • 1 κουταλια αλάτι (για αρμυρές) ή 2 κουταλιές ζάχαρη (για γλυκές)
  • 5 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
Στις γλυκιές μπορούμε να βάλουμε και 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν χυλός και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, όπως και τις κανονικές κρέπες.
Τις γλυκιές τις γεμίζουμε με φρούτα ή μαρμελάδα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τις αρμυρές τις γεμίζουμε με θαλασσινά σε σάλτσα ντομάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο, ή θαλασσινά και ταραμοσαλάτα και τις σερβίρουμε κρύες.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: