Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Κακκαβιά Σκοπελίτικη

ΥΛΙΚΑ
• 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 μεγάλη πατάτα
• 1 ½ κιλό διάφορα πετρόψαρα (απαραίτητοι οι σκορπιοί αν υπάρχουν)
• χυμό από 2-3 λεμόνια
• αλάτι
• πιπέρι
• μαϊδανό
• λίγο λάδι και λεμόνι (για λαδολέμονο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια ,τα πασπαλίζουμε με λεμόνι και τα αλατίζουμε (λίγο).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα την κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να μαλακώσουν, δίχως να μαυρίσουν.
Αφού βράσουν τοποθετούμε τα ψάρια στρώσεις – στρώσεις , αρχίζοντας πρώτα από τα μεγάλα. Αλατίζουμε ξανά τα ψάρια σε κάθε στρώση χωριστά. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια, βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Όσο να βράση η σούπα ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, ψιλοκόβουμε το μαϊδανό, βγάζουμε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα,
Σουρώνουμε την σούπα , τη σερβίρουμε στα πιάτα και χωριστά σερβίρουμε τα ψάρια περιχύνοντας τα με το λαδολέμονο και το μαϊδανό


Δεν υπάρχουν σχόλια: