Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

maritsa's μελομακάρονα με μπύρα

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο παρθένο
1/2 φλυτζάνι μπύρα (όχι κρύα)
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ κονιάκ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό (πορτοκάλι - μανταρίνι)
ξύσμα απο πορτοκάλι και μανταρίνι
1 κ.γ κανέλλα σκόνη
1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
1 κοφτή κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και με το χέρι μας τα χτυπάμε απαλά
εως ότου αναμιχθούν καλά.
Προσθέτουμε την μπύρα το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο
έχουμε διαλύσει την σόδα.
Στη συνέχεια βάζουμε την κανέλλα - γαρύφαλλο και ξύσμα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέικιν πάουντερ.
Γίνεται μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα και μέγεθος που θέλουμε
και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Οταν τελειώσει το ψήσιμο και αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά το βράζουμε περίπου 10 λεπτά της ώρας.
Το μέλωμα στη συνέχεια θα γίνει ως εξής
ενώ βράζει το σιρόπι βάζουμε στο σκεύος λίγα - λίγα τα μελομακάρονα για ένα λεπτό περίπου
και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με χοντροκομένη καρυδόψυχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: