Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Κανελόνια με κιμά

Υλικά:

  • ένα κουτί κανελόνια (500gr)
  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • μία ώριμη ντομάτα
  • έναν κύβο ζωμό κρέατος ή μια κουτ. της σούπας
  • μια κουτ. της σούπας τοματοπελτέ
  • μισό ποτήρι νερό
  • ένα κρεμμύδι μέτριο
  • μισό φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 gr κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης
  • 100-150 gr reggato
  • ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο μαϊντανό
  • ελάχιστο μπαχάρι
  • αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, βασιλικό (από μια πρέζα, ξέρετε)
  • 300 gr gouda

Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, τσιγαρίζουμε τον κιμά.
  • Όταν τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
  • Ανακατεύουμε και περιμένουμε να γίνει ο κιμάς σε μέτρια φωτιά για να φύγει όλο το νερό.
  • Μετά ρίχνουμε τα τυριά, εκτός από το gouda, τα οποία τα έχουμε κομμένα σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και τη φρυγανιά ανακατεύοντας και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Γεμίζουμε τα κανελόνια τα οποία δεν τα έχουμε βράσει πριν και τα στρώνουμε σ' ένα ταψάκι περίπου 35Χ20cm. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.
  • Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο gouda και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: