Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κελαηδή



Πηλειορίτικη συνταγή

Υλικά
1 kg Μοσχάρι (ωμοπλάτη) χωρίς λίπος κομένο μερίδες
Αλάτι και πιπέρι
10 κ.σ ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομένα ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές κομένες σε λωρίδες
3 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κουτί κονσέρβα στραγγισμένες
¼ του φλυτζανιού βούτυρο
½ kg φέτα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165-170 C
Σε τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι κρεμμύδια και σκόρδο.
Όταν μαλακώσουν τα αφαιρούμε από το τηγάνι
Στο ιδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
Σε πυρεξ τοποθετούμε το σωταρισμένο κρέας με λάδι, αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και λίγη από την ντομάτα.
Από πάνω βάζουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια, πιπεριές σε ροδέλες και την υπόλοιπη ντομάτα. Σε κάθε στρώση ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με 1 κ.σ. λάδι.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και το μοιράζουμε.
Καλύπτουμε το πυρίμαχο σκέυος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες.
Περίπου 15 λεπτά πριν ετοιμαστεί, προσθέτουμε τους κύβους του τυριού σπρώχνοντας μερικούς μέσα στο μείγμα και άλλους από πάνω σκόρπιους σε ολη την επιφάνεια.

Καλή επιτυχία και ορεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: