Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ελαφρύ σορμπέ λεμόνι

Μόλις τέσσερα υλικά σε μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχο σορμπέ λεμόνι.
Μια πρώτη γεύση καλοκαιριού με ένα σπιτικό, δροσερό σορμπέ λεμονιού.
Υλικά1 φλιτζάνι «ψιλή» ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού1 και 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού2 ελαφρά χτυπημένα ασπράδια αυγών
Εκτέλεση1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράστε, χωρίς να ανακατεύετε, για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει εντελώς.2. Σουρώστε το μείγμα της ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σε ένα ταψάκι βάθους 3 εκατοστών περίπου και βάση διαστάσεων 30 x 20 εκατοσ. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και παγώστε για 1 έως 2 ώρες μέχρι να σχεδόν να πήξει εντελώς το σορμπέ σας.3. Βάλτε το σορμπέ σας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας χωρίς όμως να λιώσει εντελώς. Χύστε το μείγμα σας σε μια φόρμα 6 εκατοστών βάθους και βάση διαστάσεων 11,5 x 21,5 εκατοσ. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και παγώστε για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: