Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Πατάτες γεμιστές

8 μέτριες πατάτες
200 γρ. τυρί έμενταλ τριμένο
150 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
4-5 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο
αλάτι - πιπέρι
Ψήσιμο 1 ώρα και 15 λεπτά.


Ψήνετε τις πατάτες πλυμμένες με τη φλούδα τους τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο 1 ώρα.
Ζεστένετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια.
Κόβετε ένα καπάκι απο την κάθε πατάτα και την αδειάζετε προσεκτικά.
Τη γεμίζετε με τα σωταρισμένα κρεμμύδια + μανιτάρια + ζαμπόν + τυρί.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το αυγό + αλάτι & πιπέρι και μοιράζετε το μίγμα πάνω απο το τυρί.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να λυώσουν τα τυριά.

Υ.Γ Για να αδειάσετε εύκολα τις πατάτες χωρίς να χαλάσουν χαράζετε το καπάκι προτού τις ψήσετε με ένα μυτερό μαχαιράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: