3 ασπράδια αυγού
λίγο χυμό λεμονιού - λίγο αλάτι
120 γρ. γραβιέρα τριμμένη σε ψηλό τρίφτη
70 γρ. ζαμπόν τριμμένο στο μπλέντερ
λίγο πιπέρι
12 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο
Χτυπάμε τα ασπράδια + λεμόνι + αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα
Ενώνουμε σ'αυτή το τριμμένο τυρί το ζαμπόν και τη μισή φρυγανιά (6 κ.σ)
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να αναμειχθούν τα υλικά.
Πλάθουμε κροκέτες στρογγυλές ή στενόμακρες τις τυλίγουμε στην υπόλοιπη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να χρυσίσουν.
Σερβίρονται καυτές με ζεστή σάλτσα ντομάτας.
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου